این بیماری بسیار مهم در جهان از جمله ایران می باشد به اندام های ذخیره ای مثل ریشه هویج، ترب، غده های پیاز، سیب زمینی، ساقه کرفس، میوه گوجه فرنگی، سبزی های برگدار و غیره حمله می کند.
پاتووارهای کاروتوورا و آتروسپیکا هر دو باعث ایجاد بیماری ساق سیاه سیب زمینی می شوند اما پاتووار کاروتوورا در مناطق با آب و هوای گرم ولی آتروسپتیکا در مناطقی با آب و هوای معتدل بهتر بیماریزا می باشند.
نشانه های بیماری پوسیدگی نرم سبزی و صیفی جات
نشانه های بیماری پوسیدگی نرم سبزیجات و گیاهان زینتی :
لهیدگی و پوسیدگی نرم و آبدار از علایم بارز این بیماری است. بیمارگر بعد از حمله به بافت گیاهی آنزیم پکتیناز ترشح می کند و سبب می شود تا دیواره سلول های بافت، استحکام خود را از دست بدهند.
مثلا در سیب زمینی، غده ها در اثر آلودگی نرم شده و فقط ممکن است پوست آن به ظاهر سالم به نظر برسد. چنانچه ضربه ای به چنین غده ای وارد شود از آن شیره ای با بوی متعفن به بیرون می جهد.
عامل بیماری پوسیدگی نرم سبزی و صیفی جات:
بیمارگر باکتری Erwinia carotovora pv. Carotovora است.
جنس Erwinia (Pectobacter) یک باکتری گرم منفی، میله ای شکل، به ابعاد ۳-۱* ۱-۰٫۵ میکرومتر بوده، دارای تاژک های محیطی (Peritrichous ) می باشد که به صورت منفرد یا زنجیره ای دیده می شود.
گونه های این جنس تنها باکتری های بیماری زا در گیاهان هستند که می توانند به صورت غیر هوازی اختیاری (Facultative anaerobes ) بقاء خود را حفظ کنند. باکتری تولید کپسول نمی کند و در ۵۰ درجه ی سانتی گراد می میرد.