نکته‌هایی از خواص میوه ها و سبزیجات

 

 

نکته‌هایی از خواص و مضرات میوه ها و سبزیجات

آلو: آلوی تازه حرارت را فرومی‌نشاند و  تسکین‌دهنده صفرا می‌باشد.آلوی خشک خون را طبیعی می‌کند و درد مهلک را از بین می‌برد.

 

آلبالو: آلبالو از جمله میوه‌هایی است که با سرطان مقابله می‌کند. مصرف این میوه خطر ابتلا به سرطان رحم را در زنان به نصف کاهش می‌دهد. هم چنین آنتی اکسیدان موجود در آلبالو در جلوگیری از به هم چسبیدن گلبول های قرمز که باعث به وجود آمدن گرفتگی عروق قلب می‌گردد نقش موثری دارند.

 

پیاز: خوردن پیاز از پوکی استخوان پیشگیری کرده و قلب را فعال می‌کند و تنش و نگرانی را از بین می‌برد و خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می‌دهد.

 

انار

انار: از جمله میوه‌هایی است که به علت داشتن اسیدفولیک و پتاسیم و آهن، خون‌ساز و تصفیه‌کننده خون است. انار برای بیماران مبتلا به فشارخون بالا و افراد کم خون و بیماران قلبی عروقی مفید است.

 

انجیر: انجیر مقدار زیادی کلسیم و پتاسیم دارد و یکی از  بهترین میوه‌ها برای افزایش تراکم استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان می‌باشد. شیره درخت انجیر برای درمان زگیل روی پوست بسیار مفید است و می‌توان با استفاده از شیره درخت انجیر زگیل‌ها را از بین برد.

 

توت‌فرنگی: توت‌فرنگی منبع خوبی از فیبر و پتاسیم می‌باشد و خواص آنتی اکسیدانی قوی ای دارد و در افزایش سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و افزایش سلامت بدن نقش موثری دارد.

 

زردآلو: این میوه به پیشگیری از بیماری‌های قلبی و کاهش کلسترول بد خون کمک می‌کند. ویتامین موجود در زردآلو برای غشای مخاطی و پوست و هم چنین برای بینایی بسیار مفید است. مصرف این میوه به حفاظت بدن در برابر سرطان ریه و حفره دهانی کمک می‌کند.

 

زغال‌اخته: این میوه با عفونت‌های دستگاه ادرار مقابله می‌کند و مصرف این میوه برای درمان عفونت دستگاه ادرار در دوران بارداری و بعد از دوران یائسگی مفید می‌باشد.

 

گوجه سبز: مصرف این میوه به علت قابلیت آنتی اکسیدانی، بدن را در مقابل عوامل عفونی مقاوم کرده و موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود. هم چنین مصرف این میوه باعث کاهش استرس و افسردگی می‌گردد و سلامت پوست و اعصاب را به همراه دارد. این میوه منبع غنی پتاسیم و فلوراید است و بر فشارخون تأثیر می‌گذارد. 

 

شاتوت

شاتوت: این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم است و پتاسیم موجود در شاتوت میزان ضربان قلب و فشارخون را کنترل می‌کند.

 

گیلاس: مصرف این میوه به علت داشتن منیزیم و پتاسیم احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.این میوه برای کلیه‌ها مفید بوده، سموم را از بدن دفع می‌کند، سوخت و ساز بدن را افزایش داده، به هضم غذا کمک می‌کند، سیستم اعصاب را تسکین داده و درمان مناسبی برای رماتیسم و دردهای مفصلی و واریس می‌باشد.

 

شلیل: مصرف این میوه از گرمازدگی در تابستان جلوگیری نموده و علاوه بر این، در پیشگیری از پیری پوست و بیماری‌های مزمن موثر است و دربردارنده ویتامین‌های آنتی اکسیدان و پتاسیم است.

 

هلو: مصرف این میوه از بیماری‌های قلب و عروق و سرطان جلوگیری می‌کند و برای شادابی پوست مفید است و برطرف‌کننده یبوست می‌باشد و به علت داشتن فیبر فراوان برای دیابتی‌ها و افرادی که کلسترول بالایی دارند و افرادی که در صدد کم کردن وزن خود هستند بسیار مفید است.هم چنین ادرارآور بوده و برای کارکرد کلیه‌ها مفید است.

 

سیب: مصرف سیب علاوه بر پیشگیری از بیماری‌ها باعث افزایش سلامت بدن نیز می‌شود. این میوه به بهبود تنفس، درمان و پیشگیری از آسم کمک می‌کند و در درمان آلزایمر موثر است، کلسترول خون را کاهش می‌دهد و دستگاه گوارش را تقویت می‌کند. خاصیت ضد سرطانی دارد و موجب افزایش انرژی بدن گشته و به درمان بیماری کم‌خونی و دیابت کمک می‌کند.

 

طالبی: سرشار از املاح و ویتامین‌ها و فیبر و آب است و دارای ویتامین آ می‌باشد.

 

بادام: بادام به علت داشتن منیزیم و پتاسیم در محافظت از بدن در مقابل ابتلا به دیابت موثر است و در کاهش وزن نیز بسیار موثر می‌باشد و از بازگشت مجدد اضافه‌وزن جلوگیری می‌نماید.

 

بادمجان: بادمجان در صورتی که سرخ نشود دارای خواص فراوانی می‌باشد. بادمجان دارای خاصیت ضد سرطانی و ضد کلسترول بد خون و ضد ویروسی می‌باشد و دارای مواد معدنی مختلف از جمله کلسیم، فسفر، مس، گوگرد، منیزیم، پتاسیم و آهن است.

 

گوجه‌فرنگی: این گیاه سرشار از ویتامین آ و مواد معدنی مانند پتاسیم، فسفر، کلسیم و منیزیم است و یک مواد غذایی مفید و کم کالری و خوش‌طعم می‌باشد.

 

قارچ: قارچ‌های سفید عملکرد دستگاه ایمنی بدن را تحریک می‌کنند. این نوع قارچ‌ها تولید پروتئین‌های ضد ویروس و دیگر پروتئین‌هایی که از سلول‌های بدن آزاد می‌شود را افزایش داده و به این ترتیب از بافت‌های بدن محافظت می‌کند.

 

لیموترش: لیموترش در سوزاندن کالری نقش فراوانی دارد و از انباشته شدن چربی‌ها جلوگیری به عمل می‌آورد و پوست‌های کدر و تیره را روشن می‌کند.

 

نارنج: مصرف نارنج هضم غذا را راحت‌تر می‌کند و همراه با شکر در درمان یبوست موثر می‌باشد. هم چنین برای اعصاب و دفع سنگ کلیه و مثانه و گلو درد و فشارخون بسیار مفید است و برای درمان حساسیت و خارش و جوش‌های پوستی و نرم کردن پوست بدن می‌توان نارنج را با پوست و هسته پخت و بر روی محل گذاشت.

 

کدو حلوایی: این ماده غذایی سرشار از خواص آنتی اکسیدانی است که سلامت بدن را تقویت می‌کند و در حفاظت از پوست موثر است و خاصیت بیماری زدایی دارد. این گیاه دارای ویتامین آ می‌باشد که به تولید سلول‌های پوستی جدید و نرم و جوان تر شدن پوست کمک می‌کند. هم چنین خاصیت ضد سرطانی دارد.

 

تخم‌مرغ: سفیده تخم‌مرغ یکی از باکیفیت‌ترین انواع مواد پروتئینی است و منبع غنی ویتامینی محسوب می‌شود.

 

چای: نوشیدن چای بلافاصله بعد از غذا باعث ایجاد اختلال در جذب آهن می‌شود  و بهتر است بعد از صرف غذا تا دو ساعت چای مصرف نشود اما برای کسانی که غلظت خون بالایی دارند نوشیدن چای بلافاصله بعد از مصرف غذا مفید می‌باشد.

 

حبوبات: حبوبات بسیار کم چرب هستند و میزان کلسترولشان صفر است و دارای پتاسیم و آهن زیادی می‌باشند. حبوبات محتوای پروتئینی بالایی دارند که می‌تواند جایگزین خوبی برای گوشت باشد.

 

خرما: سرشار از فیبر طبیعی است و دربردارنده مقدار زیادی کلسیم و آهن و پتاسیم و فسفر می‌باشد. ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلفی در خرما وجود دارد.

ریحان

ریحان: این سبزی اشتهاآور، خلط‌آور و ضد تهوع است و باعث تحریک ترشح شیر در مادران شیرده می‌شود و در درمان ورم معده، یبوست، التهاب روده و از بین بردن کرم‌های روده‌ای موثر است و بر سیستم عصبی تأثیر می‌گذارد.

 

تره: مصرف این سبزی در جلوگیری از بیماری‌های قلبی نقش دارد و برای درمان بواسیر هم موثر بوده و بیماری آسم را تسکین می‌دهد.

 

مرزه: این سبزی خاصیت ضد میکروب بالایی دارد و تعریق را کنترل می‌کند به همین علت برای افراد مبتلا به قند مفید است. این سبزی ضد تبخال، ضد انگل، خلط‌آور، محرک و تقویت‌کننده معده است.

 

نعناع: این نوع سبزی ضد تهوع و ضد ویروس تبخال، ضد خارش، ضد تب، خارج کننده سموم بدن، و ضد درد و مسکن بوده و از جمله سبزی‌های پر مصرف است.

 

جعفری: این سبزی در پایین آوردن فشارخون موثر بوده و مواد معدنی مانند آهن و کلسیم دارد.

 

ترخون: این سبزی دارای کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، سدیم، پتاسیم است. این گیاه ضد درد، ضد نفخ، ضد میکروب، خواب‌آور، ضد التهاب و مسکن درد دندان است.هم چنین مصرف این نوع سبزی در درمان زخم‌ها و جوش‌های دهان و دندان مفید است.

 

شنبلیله

شنبلیله: مصرف این سبزی باعث کاهش قند خون می‌شود. هم چنین ضد التهاب، مقوی قلب، ضد میکروب، کاهش‌دهنده کلسترول خون، ادرارآور و کاهش‌دهنده ورم می‌باشد.

 

شوید: شوید روی عضلات لیز روده اثر گذاشته و مانع از اسپاسم روده‌ای می‌شود و حاوی پتاسیم بوده که باعث تحریک عملکرد دفع می‌شود.

 

کرفس: کرفس از جمله سبزیجاتی است که دل را طراوت می‌دهد و حافظه می‌آورد و دیوانگی و جذام و پیسی و ترس را از بین می‌برد.

 

فلفل قرمز: به علت داشتن قدرت تحریک ترشحات معده به هضم غذا کمک می‌کند و برای رفع احساس خستگی موثر است.

 

TOP