اهمیت خوردن میان وعده ها در کودکان

علاقمند کردن کودکان به خوردن میان وعده های سالم

بسیاری از عادات و از جمله عادات غذایی در سنین زیر 7 سال شکل می گیرد . با توجه به اینکه عادات غذایی در دوران کودکی می تواند در پیشگیری از بسیاری از بیماریهای سنین بزرگسالی مانند پرفشاری خون ، چاقی ، پوکی استخوان ، بالا بردن کلسترول خون و بیماریهای قلبی و عروقی نقش داشته باشد . میان وعده

به دلیل شکل گیری عادت غذایی در سنین پایین ، از همین زمان باید مواد غذایی سالم در اختیار کودک قرار داد و به تامین مواد مغذی مورد نیاز او از طریق وعده های اصلی و میان وعده های غذایی توجه نمود 

گرچه رشد در این دوران درمقایسه با دو سال اول زندگی بسیار کندتر است اما کودکان این سن به 1200 تا 1600 کالری در روز نیاز دارند—کالری هایی که باید از یک برنامه غذایی متوازن که شامل غلات کامل، گوشت، حبوبات، شیرکم چرب، میوه ها و سبزیجات می شود تامین گردد.

بعضی وقت ها گفتن این خیلی راحت تر از انجام آن است. بعضی از این کودکان در وعده های غذایی خوب غذا نمی خورند. بعضی های دیگر دوست دارند فقط بعضی غذاهای خاص را بخورند. این باعث ایجاد شکاف غذایی در برنامه غذایی کودک می شود. خوردن میان وعده های سالم و مغذی به پُر کردن این شکاف ها کمک می کند. همچنین باعث می شود کودک بیش از حد گرسنه نشود.

1. همیشه میان وعده های سالم در یخچال داشته باشید. اجازه بدهید کودکتان خودش تنقلات موردنظرش را بین چند مورد که برایش آماده کرده اید، انتخاب کند.

2. برای آماده کردن میان وعده ها از خود بچه ها هم کمک بگیرید. بچه ها در این سن اگر والدین اجازه کمک کردن به آنها بدهند، احساس مهم بودن خواهند کرد. می توانید از آنها در پوست کندن میوه ها برای سالاد میوه یا قرار دادن بشقاب و دستمال روی میز کمک بگیرید.

3. برای غذاها و میان وعده های او برنامه داشته باشید. اینکار باعث می شود کودک گرسنگی خود را کنترل کند و بداند که اشکالی ندارد اگر یک وعده غذایی یا میان وعده را نخورد چون سر فلان ساعت یک وعده غذایی دیگر دارد. از ریزه خواری کودک در طول روز جلوگیری کنید چون موجب پرخوری و گرسنگی درونی او می شود.

4. اجازه ندهید کودکتان جلوی تلویزیون غذا بخورد. همیشه غذا و میان وعده او را سر میز غذا سرو کنید.

روشهای ترغیب کودکان به خوردن میان وعده

 

5. بیشتر موادغذایی سالم را در خانه نگه دارید و تاجاییکه می توانید کمتر از موادغذایی پرکالری، پرچرب، با قند بالا استفاده کنید. البته این به آن معنا نیست که بچه ها هیچوقت نمی توانند از این توع تنقلات استفاده کنند، بلکه مصرف آن باید بسیار کم باشد.

6. به جای نوشیدنی های قندی مثل نوشابه، همراه با میان وعده ها شیرکم چرب یا آب به بچه ها بدهید. آبمیوه های 100% را به یک وعده در روز محدود کنید.

7. از انواع مختلف تنقلات استفاده کنید، نه فقط آنهایی که کودکتان خودش دوست دارد. انتخاب های جدید پیش روی او قرار دهید اما چیزهایی که قبلاً از خوردن آن امتناع می کرده را حذف نکنید. ممکن است مجبور باشید چند بار امتحان کنید تا کودک آن غذا را بپذیرد.

8. به تاثیر روحیه بچه ها بر الگوی غذاخوردن آنها دقت کنید. خیلی وقت ها بچه ها بی حوصلگی و خستگی را با گرسنگی اشتباه می گیرند. اگر فرزندتان تازه غذا خورده است و دوباره از گرسنگی شکایت می کند، ببینید شاید عوض کردن حال وهوایش با یک بازی جدید این مشکل را برطرف کند.

9. در خوردن میان وعده ها کودکتان را همراهی کنید تا بفهمند که چیز خوبی می خورند.

TOP