ترکیبات تلخ برای پیشگیری و درمان آسم

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، محققان دریافتند وجود یک طعم‌دهنده در آب تونیک قادر به جلوگیری از آسم و همچنین درمان آسم در موش بوده است.

نتایج این بررسی برای 300 میلیون نفر فرد مبتلا به آسم در جهان مفید است.

محققان دانشگاه تکنولوژی سیدنی در استرالیا اظهار کردند:کلروکین و کینین، به عنوان ترکیباتی که منجر به تحریک جوانه‌های چشایی تلخ می‌شوند در پیشگیری و کاهش علائم آسم در موش‌ها موثر هستند.

آنها عنوان کردند: تاکنون داروی موثر ضد آسم که پیشرفت بیماری را مورد هدف قرار دهد یافت نشده است.

پاوان شارما، یکی از محققان این بررسی اظهار کرد: پژوهش ما در حال حاضر بررسی بر روی گیرنده‌های چشایی برای شناسایی گروه جدید داروهاست که گزینه درمانی موثر آسم در آینده خواهد بود.

کلروکین و کینین ترکیباتی هستند که برای درمان مالاریا استفاده شده و همچنین در آب تونیک یافت می‌شوند و به آن طعم تلخ می‌دهند.

به هنگام استنشاق این دو ترکیب، پروتئین گیرنده چشایی دو (TAS2R)  فعال می‌شود.

نتایج تحقیقات گذشته نشان داده است آگونیست TAS2R، ترکیباتی که منجر به فعال شدن گیرنده‌ها می‌شوند در تسکین مجاری هوایی ریه‌ها موثر هستند، اما محققان این آزمایش را که منجر به جلوگیری از التهاب آسم می‌شود، مورد بررسی قرار نداده بودند.

این بررسی بر روی موش با دوز اسپری آسم کلروکین یا کینین انجام گرفت.

این اسپری نه تنها التهاب مجاری هوایی در موش را تسکین می‌دهد، بلکه دیگر علائم آسم از جمله تجمع موکوس و تغییرات ساختاری مجاری تنفسی را هم محدود می‌کند.

برای این مطالعه فعالیت‌های بسیاری انجام شده، اما نیاز به انجام بررسی‌های بیشتری است تا این ترکیبات تلخ در انسان موثر واقع شوند.

این بررسی در Scientific Reports منتشر شده است.


منبع : http://www.kanoon.ir

TOP