درخت پسته احتیاج به کود فراوان دارد و کود دامی به تنهایی نمیتواند رفع احتیاجات درخت پسته را از حیث مواد غذایی برای محصول زیاد بکند. لذا باید علاوه بر کود دامی از کودهای شیمیایی نیز استفاده کرد. کود دامی را پاییز به درخت میدهند و کود شیمیایی را در دو دفعه یکی در اسفند ماه و دیگری در خرداد ماه با خاک مخلوط میکنند.
همچنين به طريقه محلول پاشی در اواخر بهار (زمانی که ميوه در حال پر شدن می باشد ) می توان کيفيت و کميت مغر را افزايش داد . استفاده از کودهای ريز مغذی توصيه می گردد.
گرده افشاني (pollination ) پسته
گرده افشاني پسته بوسيله باد صورت ميگيرد. با توجه به اين كه گلها بدون گلبرگ هستند و جذابيتي براي حشرات مخصوصاً زنبور عسل نداشته، ممكن است زنبور عسل براي جمع آوري گرده،گلهاي نر را لمس كند ولي در گرده افشاني نقشي ندارد.
عدم جريان هوا (باد) و آب و هواي باراني، شرايط نامساعدي را براي پراكندگي دانههاي گرده ايجاد مينمايند. همچنين بادهاي شديد و طوفاني باعث خشكشدن سطح كلاله و بارندگي باعث شستشوي سطح كلاله و از بين رفتن چسبندگي آن ميشود. دوره پذيرش كلاله مادگي را حدود 3تا 5 روز گزارش كردهاندكه در صورت وجود شرايط محيطي مناسب و تامين گرده مناسب و كافي، دانه گره جوانه زده، لوله گرده رشد كرده وارد تخمدان ميشود و پس از تركيب با سلول تخم، جنين را به وجود ميآورد. درصورتيكه گرده افشاني انجام نگيرد ريزش گل اتفاق ميافتد. ميوهها پاتنوكارپ (پوك) ميشوند. ريزش گلهاي گرده افشاني نشده معمولا ظرف مدت 4-3 هفته پس از مرحله تمام گل انجام ميشود.نسبت مناسب پايههاي نر و ماده در يك باغ مهمترين عوامل موثر در گردهافشاني پسته است و رعایت نسبت يك درخت نر به ازاي هر 15-10 درخت ماده ميتواند گرده كافي و مورد نياز را تامين نموده و مشكل كمبود گرده را برطرف نمايد. كاشت يك رديف درختان نر عمود بر مسير باد غالب و در حاشيه باغ ميتواند علاوه بر توليد گرده مناسب و فراوان به عنوان بادشكن نيز عمل نمايد. درمناطقي كه گرده كافي وجود ندارد يا شرايط محيطي مانع از انجام گردهافشاني طبيعي ميشود گردهافشاني مصنوعي به وسيله انسان امكانپذير بوده كه بايد از گردههاي مطمئن و سالم تازه استفاه نمود و گردهافشاني را 2 تا 3 مرتبه تكرار كرد.