سرماخوردگی از نظر پزشکی بیماری سختی محسوب نمیشود، اما حداقل چند روزی فرد مبتلا را خانهنشین کرده یا از سرعت فعالیتش میکاهد. مصرف خوراکیهای مفید در دوران سرماخوردگی کمک بسیاری به سرعت بهبود شما میکند. پس اگر میخواهید دوران سرماخوردگی را با سرعت بیشتری طی کنید به توصیههای زیر عمل کنید:
خوراکی های مفید برای سرماخوردگی
مهمترین بیماری که فصل پاییز تعداد زیادی از افراد اجتماع به آن مبتلا میشوند. سرماخوردگی یا آنفلوآنزاست. سرماخوردگی از نظر پزشکی بیماری سختی محسوب نمیشود، اما حداقل چند روزی فرد مبتلا را خانهنشین کرده یا از سرعت فعالیتش میکاهد. مصرف خوراکیهای مفید در دوران سرماخوردگی کمک بسیاری به سرعت بهبود شما میکند. پس اگر میخواهید دوران سرماخوردگی را با سرعت بیشتری طی کنید به توصیههای زیر عمل کنید:
_ تا میتوانید خوراکی و میوههای تازه حاوی ویتامین ث بخورید
این که ویتامین ث با چه مکانیزمی به بهبود بیمار مبتلا به سرماخوردگی کمک میکند هنوز مشخص نشده است. اما تاثیر مصرف آن در بهبود این بیماری غیر قابل انکار است. پس ویتامین ث مصرف کنید. مرکباتی مثل پرتقال و نارنگی و لیمو شیرین و همچنین کیوی و فلفل دلمهای و پیاز منبع بسیار غنی ویتامین ث است. استفاده از قرص خوراکی یا قرص جوشان ویتامین ث، زمانی که فرد به دلیل تداخل و ابتلا به بیماریهای دیگر نمیتواند منبع خوراکی ویتامین ث را دریافت کند توصیه میشود.
_ هنگام سرماخوردگی، مخصوصا وقتی با عفونت گلو همراه باشد، عمل بلع سخت تر میشود. برای راحت تر شدن بلع بهتر است از غذاهای مایع مثل سوپ و آش و عدسی و همچنین نوشیدنیهای گرم استفاده کنید. نوشیدنیهای گرم باعث نرم شدن مخاط و آسانتر شدن بلع در عفونتهای گلو و بینی میشود.
_ از دمنوش زنجبیل که حاوی ترکیبات ضدویروس و ضدمیکروبی است بهعنوان نوشیدنی در دوران سرماخوردگی استفاده کنید تا هم باعث نرم شدن مخاط گلویتان شود و هم به تقویت ایمنی بدنتان کمک کند.
_ اگر سرما خوردهاید و میخواهید به غذاهایتان طعم دهید، سیر طعم دهنده قوی ای است که خواص آنتی بیوتیکی و ضد ویروسی هم دارد و باعث ایجاد مقاومت طبیعی بدنتان در قبال ویروسها میشود.
_ یکی از غذاهای فوری و آسانی که از گذشته در خانهها موقع سرماخوردگی معمول بوده، سوپ مرغ است. سوپ مرغ و سبزیجات خاصیت ضد التهابی دارد و خوردن آن در کمتر کردن علایم عفونتهای دستگاه تنفسی و التهاب مخاط حلق موثر است.
_ ترکیبات فنول ضد میکروب و ضدعفونیکننده مجاری تنفسی فوقانی است و خوشبختانه به وفور در گیاه آویشن یافت میشود. آویشن را در آب جوش بریزید و بگذارید ده دقیقهای دم بکشد و بعد صاف کنید و روزی سه بار بنوشید.