چه نوع آبمیوه هایی برای چه رنج سنی مناسب هستند و از چه سنی باید به کودک آبمیوه داد آبمیوه آماده بهتر است یا آبمیوه خانگی؟ و کدامیک برای خردسالان بهتر است؟
همه والدین می دانند که آب میوه منبع خوبی از ویتامین ها است ولی شاید خیلی از آنها هنوز آگاه نباشند که آب میوه می تواند منشاء شروع چاقی و اضافه وزن باشد.
تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن آب میوه به مقدار متوسط و آنهم آب میوه طبیعی، تاثیر چندانی روی وزن کودک ندارد اما آب میوه نیز مانند هر ماده غذایی دیگری حاوی کالری است و مصرف بیش از حد آن منجر به افزایش وزن می شود.
توصیه متخصصان تغذیه به والدین این است که آب میوه های صد در صد طبیعی را به جای آب میوه های شیرین شده یا کوکتل به کودک خود بدهند.
برای اطمینان از این که کودک بیش از حد آب میوه نمی خورد، آکادمی اطفال آمریکا توصیه هایی را ارائه داده است:
کودکان صفر تا شش ماه: به این کودکان نباید آب میوه داد مگر در موارد نادری برای از بین برد یبوست نوزاد.
کودکان ۶ تا ۱۲ ماه: اگر آب میوه به این کودکان داده می شود باید محدوده آن بین ۴ تا ۶ اونس یعنی ۱۱۸ تا ۱۷۷ میلی لیتر باشد چون بیش از آن منجر به بروز پوسیدگی دندان های شیری می گردد.
کودکان ۱ تا ۶ سال: تا ۶ اونس یعنی ۱۷۷ میلی لیتر آب میوه در روز مفید است.
کودکان ۷ سال و بالاتر: تا ۱۲ اونیس یعنی ۳۵۵ میلی لیتر آب میوه در روز توصیه می شود.
به یاد داشته باشید که شش اونس یعنی ۱۷۷ میلی لیتر آب میوه معادل یک وعده میوه در روز است. اگرچه مقدار مناسب آب میوه در روز برای کودکان مفید است ولی هیچ گاه نمی تواند گزینه بهتری از خود میوه باشد.
مقدار مصرف آب میوه در سنین مختلف متفاوت است. هر چه شروع به این کار را از سنین پایین تر آغاز کنید کودک بهتر به آن عادت خواهد کرد. در سنین ۱ تا ۳ سال برای انجام این کار وقتی تکه ای از میوه مورد نظر را در دهان کودک می گذارید در ابتدا ممکن است کودک از خوردن آن طفره برود. برای این کار صبور باشید و در روزهای بعد آن را تکرار کنید تا کودک بالاخره به طعم میوه عادت کند و آن را بخورد. بهتر است برای شروع به این کار از میوه جات نرم، مانند موز،گلابی، پوره استفاده کنید.