ارتباط تغذیه و بیماری

تغذیه و بیماری رابطه بسیار نزدیکی با هم دارند. این روزها تفریح ما شده غذا خوردن و البته غذا خوردن مخصوصا در کنار هم یکی از زیباترین لحظه‌های زندگی خانوادگی و فردی ما می‌باشد اما در کنار این شور و شعف آیا به این فکر کرده‌ایم که آنچه می‌خوریم حتی اگر از نظر ظاهر بهترین باشد می‌تواند برای سلامت و زیست ما خطرناک باشد؟ به رودخانه‌های جاری نگاه می‌کنیم بعد از مدتی به دلیل حمل گل و لای نیازمند لایروبی هستند، سیستم گردش خون ما هم اگر مانند همان رودخانه موادی را با خود حمل کند که مواد سالمی نباشند رسوب می‌کنند، حال این رسوب درون عروق مغزی است یا قلبی، سلول‌ها، بافت و … در هر حال باعث بیماری می‌شود. در مورد اینکه چگونه تغذیه باعث بیماری می‌شود در ادامه بحث خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

تغذیه و بیماری

نادرست بودن تغذیه و بیماری های ناشی از آن و در نهایت مرگ

همیشه از زندگی طبیعی گفتیم اما برای درک یک مطلب بسیار مهم لازم است این بار و در اینجا از مرگ طبیعی شروع کنیم! بگذارید ورود به این بخش را از سوالی ساده شروع کنیم: همه ما بالاخره رفتنی هستیم و روزانه تعداد بسیار زیادی، مسافر دیار باقی می شوند اما سوال اینجاست که چند وقت است نشنیدید کسی به واسطه یک مرگ طبیعی فوت کرده باشد؟ بیاییم تصادفات و حوادث زمینی و غیر مترقبه را لحاظ نکنیم اما باز همین سوال پیش می آید که خیلی وقت است مانند قدیم نشنیدم کسی به دلیل طبیعی در یک روال درست و کلاسیک زندگی فوت کرده باشد. روالی که به شکل کامل از تولد آغاز به جوانی، میان سالی و بعد پیری و مرگ ختم شود.

مرگ های این روزهای ما یا بخاطر سکته است یا سرطان یا انواع و اقسام بیماری های جسمی و روانی و اگر این روزها بشنویم که کسی به مرگ طبیعی مرده عجیب است. بارها در مجالس ختم شنیده ایم که می پرسند چی شدکه فلانی فوت شد و جواب ها همه حکایت از بیماری های عجیب دارد و اگر بگویند سالم بود و فوت کرد همه می گویند چرا؟ اما دیگر کسی نمی گوید چرا سرطان گرفت یا چرا سکته کرد و … در بررسی پرونده تغذیه و بیماری آسان طب سعی دارد این سوال را ایجاد نماید که آیا تغذیه و بیماری رابطه ای با هم دارند و اگر دارند چگونه این اتفاق می افتد.

تغذیه و بیماری و نقش آن‌ها در زندگیدر برسی چهار عامل سلامتی به این نکته رسیدیم که اعصاب و روان، هوا، آب و تغذیه چهار رکن مهم سلامتی هستند. ما حالمان خوب است می خوریم، خوب نیست می خوریم، کلافه ایم می خوریم، کلا در حال خوردن هستیم و گاها هم فقط می خوریم که بخوریم و در روند پرونده شرطی شدگی ها هم فهمیدیم که به شکل اتوماتیک وار فقط عادت کردیم بخوریم زیاد اهمیتی هم ندارد چه می خوریم… اما بدانیم این ما هستیم که برایمان مهم نیست اما برای بدنمان بسیار مهم است که چه می خوریم! برای تک تک سلول های ما مهم است که ما چه چیز را می خوریم و حتی فراتر از آن مهم است که چرا می خوریم…

اما بیماری به واسطه تغذیه از کجا شروع می شود:

♦ عادات غذایی کاملا اشتباه ما و ناآگاهی عمومی ما نسبت به خواص، کیفیت و چگونگی تهیه مواد خوراکی یکی از معضلاتی است که با برآورد آماری تعداد بیماران به افراد سالم و شلوغی مراکز درمانی، این مطلب را یاد آور می شود که اصولا ما در مورد غذا چیزی نمی دانیم و کمتر به این فکر می کنیم که تغذیه و بیماری چه رابطه تنگاتنگی دارند.

♦ مصرف بیش از حد مواد و خوراکی های حیوانی آن هم در همه گونه و همه شکل به یک عادت روزمره و فراگیر تبدیل شده است.

♦ مصرف غذا با چربی فراوان یا غذاهای پرچرب و این اشتباه بزرگ که فکر می‌کنیم روغن غذا را خوشمزه تر می کند.

♦ مصرف مواد حاوی نگهدارنده های مهلک خوراکی با درصد بالا و غلظت فراوان.

♦ مصرف پرخطرترین مواد خوراکی که سبد کالایی خانواده بالاخص خوراک کودکانمان است و شامل مواد و خوراکی هایی است که با رنگ ها و شکل های کاملا فریبنده دامن گیر زندگی ما شده و عموما به آن ها هله هوله می گوییم و شامل خانواده چیپس ، پفک ، کیک های بسته بندی شده، لواشک ها و ترکیبات این چنینی است.

♦ مصرف نوشیدنی های بسیار پرخطر که علاوه بر دارا بودن مواد نگهدارنده حاوی یکی از 3 پودر کشنده ( سه پودر سفید رنگ و کشنده معروف جهانی: شکر، نمک و هروئین ) هستند و تقریبا به شکل یک عرف عمومی در آمده اند. در تحقیق آماری از یک سوپرمارکت معمولی در یکی از محله های تهران متوجه شدیم که این مغازه حداقل روزی دویست بطری، قوطی یا شیشه نوشیدنی در حجم های متنوع می فروشد. وجود گاز در این نوشیدنی ها، تحریک شدید معده و ترکیب این گازها با اسید معده و بوجود آوردن ترکیبات عجیب شیمیایی یکی از نابودکننده ترین مواد وارد شده به سیستم گوارشی ماست.

تغذیه و بیماری

♦ عدم تحرک برای تعریق پذیری و دفع مواد زاید.

♦ استفاده از فریزهای طولانی مواد غذایی، باید بدانیم که همانگونه که در مباحث سرمازدگی آسان طب خواندید با یخ بستن آب درون سلولی و عملکرد آب در حالت انجماد ( آب در حالت انجماد منبسط می شود ) دیواره های سلولی از هم باز و پاره می شود و خواص سلولی کاملا از بین خواهد رفت. پس غذای فریز شده کاملا یک غذای از درون منفجر شده ای است که تقریبا عاری از هیچ گونه خاصیتی است.

♦ تنظیم نادرست وعده های غذایی ما که به هیچ وجه با ساعت بدنی و روند طبیعی کاری بدن ما هماهنگ نیست.

♦ استراحت و زمان بندی خواب و بیداری ما که به شدت نامتعادل و ناهماهنگ است.

با این آشفتگی چگونه یک بدن که در ابتدای تولد به ما سالم تحویل شده است می تواند سالم ادامه دهد و در نهایت با یک مرگ طبیعی زمین را بدرود گوید؟ نگاه ما به هیچ وجه این مطلب نیست که به مرگ بیندیشیم و برعکس کاملا تلاش این مجموعه برای سلامتی و تندرستی و زندگی سالم  بوده و هست اما باید بدانیم که بدن ما به مزه غذاها توجهی نمی کند، برای بدن و فرایند رشد و سلامت، کیفیت و تازگی غذا اهمیت دارد، پس بیماری با این شیوه تغذیه آغاز می شود. نکته مهم این است که کودکی که عادت به بد خوراکی و تقلید از بی نظمی والدینش دارد به مرور تبدیل به انباری از آلودگی می شود و نسل آینده کودکان ما در صورت ادامه این روند کودکانی بیمار، چاق، بی تحرک و به مشابه همین دلایل همیشه درگیر سلامتی هایشان خواهند بود و این نمود بارز تغذیه و بیماری و علت و معلول بودن این دو عامل است.


منبع : http://www.article.pezeshk.us

TOP