همه چیز در مورد گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون می‌تواند جایگزین بسیار مناسبی برای گوشت قرمز باشد و از لحاظ پروتئین با گوشت‌های قرمز و از لحاظ داشتن میزان آهن نیز با گوشت گوساله برابری می‌کند.

«غفور عبداللّهی»، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: وقت آن رسیده است که پرورش بوقلمون حالت صنعتی به خود بگیرد چون راندمان و بازده اقتصادی بیشتری نسبت به پرورش سنتی و روستایی داشته و می‌تواند سهم زیادتری را در تأمین پروتئین انسانی مورد نیاز استان داشته باشد.

وی افزود: افزایش راندمان، بهبود نحوه‌ی پرورش صنعتی، استفاده‌ی بهینه از منابع غذایی، کاهش هزینه‌های پرورش و استفاده‌ی بهینه از منابع انرژی همگی محتاج اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مختلف هستند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: سالانه با احتساب 140 تن گوشت بوقلمون تولیدی در واحدهای صنعتی و 200 تن در واحدهای بومی 340 تن گوشت بوقلمون در استان استحصال می‌شود.

عبداللّهی با اشاره به افزایش تقاضای گوشت بوقلمون در بازار مصرف استانی ادامه داد: برنامه‌ریزی‌ها در سازمان بر محور بالا بردن تولید کمی و کیفی این محصول استوار و تعامل با تشکل‌های صنفی در این امر، در حال افزایش است.

وی یادآور شد: زمینه‌ی پرورش صنعتی گوشت بوقلمون در این استان فراهم است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه پارسال بیش از 20 هزار قطعه جوجه بوقلمون از طریق ایستگاه تحقیقاتی بوقلمون کشور(تاتار) در استان عرضه شد، اظهار کرد: پرورش بوقلمون، با توجه به زیرساخت‌های موجود در بخش تولید گوشت سفید در استان، باید حالت صنعتی به خود بگیرد، چون در صورت تحقق آن می‌تواند سهم بالاتری را در تأمین پروتئین انسانی مورد نیاز استان بر عهده داشته باشد و این امر، سلامت تغذیه را به نحو مؤثری بهبود می‌بخشد.

عبداللّهی گفت: در صورت افزایش سهم گوشت بوقلمون در پروتئین مصرفی، ضریب سلامت جامعه ارتقاء می‌یابد.

وی افزود: ایستگاه تحقیقاتی بوقلمون واقع در تاتار شهرستان خداآفرین آذربایجان‌شرقی، در وسعت 116 هکتاری، تنها مرکز تخصصی تحقیقات بوقلمون در کشور است و جهت ایجاد اشتغال با ترویج یافته‌های تحقیقاتی برای متقاضایان تولید این محصول در کشور و استان، به‌ویژه در قالب طرح توسعه‌ی بخش کشاورزی، قابلیت بسیار ویژه‌ای دارد.

«رضا ثقلینی»، قائم مقام معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی نیز به خبرنگار ایسنا گفت: 50 هزار قطعه بوقلمون هر سال در استان پرورش می‌یابد.

وی با اشاره به ویژگی‌های گوشت بوقلمون، تصریح کرد: گوشت این پرنده حاوی هر دو نوع گوشت سفید و قرمز است، 65 درصد گوشت بوقلمون سفید و در ناحیه‌ی سینه و 35 درصد آن تیره و در ناحیه‌ی ران‌ها قرار دارد . هر یک از این گوشت‌ها از نظر طعم و مزه با هم متفاوتند.

قائم مقام معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی یادآور شد: گوشت سینه و بال‌ها سفید و لذیذ و از نظر مزه شبیه گوشت گوساله است و گوشت قرمز آن که اغلب در رانها یافت می‌شود، بسیار نرم و طعمی شبیه گوشت پرندگان وحشی یا شکاری را دارد.

ثقلینی از کم بودن ضایعات گوشت بوقلمون گفت و اظهار کرد: افزایش حجم توده‌ی گوشت قسمت‌های سینه و ران نسبت به حجم استخوان و در نتیجه ضایعات کمتر نسبت به گوشت‌های مشابه ویژگی برجسته‌ی بوقلمون است.

وی خاطر نشان کرد: هر سال در مجموع 50-48 هزار قطعه بچه بوقلمون در استان توسط عشایر، 12 هزار جوجه بوقلمون در ایستگاه تحقیقات بوقلمون تاتار و 36 هزار قطع در واحدهای صنعتی و منطقه تولید می‌شود.

«کمال نیکسان»، کارشناس مسئول بوقلمون و دیگر ماکیان سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) با عنوان کردن میزان تخم تولیدی بوقلمون یادآور شد: سالانه از هر بوقلمون ماده‌ی بومی 40 تخم حاصل می‌شود.

وی با معرفی مراکز پرورش بوقلمون در استان گفت: دو واحد صتعتی پرورش بوقلمون در میانه و مرند و ایستگاه تحقیقاتی بوقلمون در خداآفرین در مجموع سه واحد تولید گوشت بوقلمون در آذربایجان‌شرقی استقرار یافته است.

کارشناس مسئول بوقلمون و دیگر ماکیان سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی از کم بودن ضایعات گوشت بوقلمون گفت و اظهار کرد: افزایش حجم توده‌ی گوشت قسمت‌های سینه و ران نسبت به حجم استخوان و در نتیجه ضایعات کمتر نسبت به گوشت‌های مشابه ویژگی برجسته بوقلمون است.

نیکسان ادامه داد: کارشناسان گوشت بوقلمون را به‌ علت داشتن بافت ویژه، هنگام طبخ حجم خود را از دست نداده و به علت داشتن پروتئین زیاد، حداقل چربی اشباع‌شده، کمترین سطح کلسترول و نداشتن چربی میان‌بافتی در مقایسه با گوشت قرمز، اهمیت بسیاری دارند.

وی خاطرنشان کرد: گوشت بوقلمون منبع خوبی از ویتامین‌های آ، ب1، ب3، ب6، ب12 و املاحی چون سلنیوم، منیزیم، مس، آهن، روی، پتاسیم و اسیدآمینه تریپتوفان است.

بر اساس این گزارش، یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد گوشت بوقلمون نسبت به دیگر گوشت‌های سفید، وجود ویتامین‌های ای و آ و نقش این گوشت در تقویت سیستم ایمنی بدن است که به‌ویژه در فصل سرما، مصرف آن به کودکان و سالمندان توصیه شده است.

http://hamshahrionline.ir


منبع : http://hamshahrionline.ir

TOP