ترشی چه خواصی دارد؟

 

ترشی یکی از چاشنی های خوشمزه و معروف است که اغلب خانواده های ایرانی با غذاهای سنتی مانند آبگوشت و دیگر غذاها میل می کنند و از طعم آن لذت میبرند.

برخی معتقدند که سابقه ترشی انداختن به ۴ هزار سال پیش از میلاد مسیح باز می‌گردد و حتی از ۲ هزار سال پیش در هند ترشی شور و خیار شور مصرف‌ می‌شده است.

اغلب ترشی‌ها از سبزیجات مختلفی نظیر گل‌کلم، هویج، کلم‌پیچ، خیار و… تشکیل شده‌اند که البته برخی از ویتامین‌های آن بر اثر محیط اسیدی ترشی، به مرور زمان تخریب می‌شود.

با این حال مصرف ترشی در بین خانواده‌های ایرانی بسیار فراگیر است و خیلی از خانواده‌ها در منزل اقدام به تهیه آن می‌کنند.

حتی در فصل ترشی انداختن خیلی‌ها از این طریق کسب در آمد می کنند و سطل‌های ترشی را پشت خودرو گذاشته و در خیابان‌ها به فروش می‌رسانند. همچنین برخی هم که در ترشی انداختن تبحر خاصی دارند از دوستان و آشنایان سفارش قبول می‌کنند.

بازار خوب فروش ترشی در صندوق عقب خودرو ها در طی چند سال اخیر موجب شد که برخی به این فکر بیفتند که مغازه‌‌هایی مختص فروش انواع ترشی تاسیس کنند که اتفاقا فکر خوبی بوده و عده زیادی از شهروندان مشتری پر و پا قرص این مغازه‌ها هستند.

البته انواع کارخانه‌ای ترشی هم مشتریان زیادی دارد. امروزه  ترشی‌های شیشه‌‌ای حتی انواعی که فکر تهیه آنها به ذهن هم خطور نمی‌کند، مانند ترشی قارچ یا خرما در فروشگاه‌ها به فروش می‌رسد.

درعین حال باید هنگام خرید به تاریخ مصرف و رنگ ترشی توجه کرد.  با وجود اینکه ترشی‌های خوشمزه و اشتها‌ آور طرفداران زیادی دارند اما متخصصان خاطرنشان می‌کنند که اگر سبزیجات به‌صورت خام و تازه مصرف شوند، مواد مغذی بیشتری در اختیار فرد قرار می‌گیرد.

همچنین پزشکان هشدار می‌دهند که مصرف بی‌رویه ترشی و شور ریسک ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد.ترشی و شور تنها یک چاشنی در کنار غذاست و هرگونه افراط درمصرف، موجب وارد آمدن آسیب‌های جدی به سیستم گوارشی می‌شود.


منبع : http://takpezeshk.com

TOP