یک متخصص تغذیه و رژیمدرمانی گفت: وجود کپک در روغن و مواد غذایی یکی از عوامل ایجاد سرطان کبد است.
سرپوش پزشکی - دکتر ابراهیم فلاحی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه روغنهایی که با دستگاه گرفته میشوند ممکن است، مشکل داشته باشند، افزود: ممکن است دستگاه روغنگیری تمیز نباشد و سبب آلودگی و کپک شود.
وی اضافه کرد: وجود کپک در روغن و مواد غذایی یکی از عوامل ایجاد سرطان کبد است.
فلاحی گفت: از لحاظ بهداشتی میتوان به این مسئله ایراد گرفت و بعید میدانم هر روز این دستگاه روغنگیری شستشو شود. تنها با فشار دادن دانه روغنی روغن خارج نمیشود.
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی بیان کرد: قیمت فروش این مواد با هزینهای که میشود مطابقت ندارد و فکر نمیکنم روغن خالصی باشد که از دانه روغنی ایجاد میشود، سؤالی که اینجا مطرح است چگونه این روغن استخراج میشود؟ تنها با فشار دادن دانه روغنی روغن خارج نمیشود بلکه باید با یکسری مواد شیمیایی «هگزا» آن را استخراج کرد، بازهم جای سؤال دارد که این روغن خالص است؟
وی تصریح کرد: توصیه نمیکنم که از این روغنها استفاده شود.
فلاحی عنوان کرد: مصرف روغن جامد خوب نیست و توصیه میشود استفاده نشود و تنها درجایی که استفاده میشود قنادیهاست که مردم باید از مصرف زیاد شیرینیها و کیک اجتناب کنند مگر اینکه برچسب داشته باشند که از چه نوع روغنی استفاده شده است.
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی با تأکید بر اینکه از مصرف روغن جامد گیاهی اجتناب شود، اضافه کرد: بهتر است ترکیبی از روغنها مانند روغنزیتون، مایع آفتابگردان، کنجد و ذرت و مقداری روغن حیوانی در غذاها استفاده شود. اگر درصد در نظر بگیریم درصدی باید روغنزیتون، روغن مایع و روغن جامد حیوانی باشد.
فلاحی گفت: ترکیب روغنها بهترین کاری است که میتوانیم انجام دهیم. با توجه به شرایط اقتصادی مجبوریم، اما اینکه روغنزیتون خالص استفاده شود که خیلی بهتر است.
این متخصص به تفاوت تغذیهای روغن گیاهی و حیوانی اشاره کرد و با بیان اینکه روغنهای حیوانی دارای اسید چرب اشباع شده است که با مصرف آنها بهمرور دیواره عروق را در برمیگیرد و سبب گرفتگی عروق قلب میشود و احتمال سکتههای قلبی را افزایش میدهد، خاطرنشان کرد: روغنهای گیاهی دارای اسیدهای چرب اشباع نشده است. روغن حیوانی خطر کمتری دارد و تنها منجر به گرفتگی عروق و بالا رفتن کلسترول میشود.
وی بیان کرد: روغنها جزو گروه غذایی است که توصیه برای مصرف آن نشده است و هرم غذایی داریم که بر اساس آن توصیه میشود مردم کمتر روغن مصرف کنند.
فلاحی تأکید کرد: برای هر فردی میانسال که مشکلی ندارد سه قاشق مرباخوری مصرف روغن توصیه میشود که متأسفانه خیلی بیشتر از آن مصرف میشود. خیلی از مغزها و گوشت مقداری روغن دارند که ما نمیبینیم و مصرف میکنیم و برای اینکه تعادل وزن رعایت شود و چاق نشویم باید متعادل استفاده کنیم.