بسیاری از افراد به کم خونی مبتلا هستند بدون اینکه از این مورد آگاهی داشته باشند،آیا با نشانه های کم خونی آشنا هستید؟
خستگیهای زودرس همراه با ضعف، ناتوانی جسمی و فکری، تعریق زیاد و التهاب زبان، پرخاشگری، قاشقی شدن ناخنها، نازک و شکننده شدن ناخن و کم آوردن نفس در سربالاییها از نشانههای کمخونی است.
خستگیهای زودرس همراه با ضعف، ناتوانی جسمی و فکری، بیتفاوتی، سرگیجه، سردرد، بیاشتهایی، بیمیلی به غذا، تعریق زیاد و التهاب زبان از اثرات کمخونی در افراد است.
ریزش مو، بیحسی و سبکی سر، افزایش ضربان قلب، ورم قوزک پا، عدم تحمل دیگران، پرخاشگری، قاشقی شدن ناخنها، نازک و شکننده شدن ناخن، کم آوردن نفس در سربالاییها، ابتلای مکرر به سرماخوردگیها و عدم مقاومت در مقابل بیماریهای عفونی نیز از نشانهها و علائم کمخونی یا آنمی است.
آنمی ناشی از کاهش تولید گلبول قرمز معمولاً به تدریج ظاهر و تبدیل به آنمی مزمن میشود. علل آن را میتوان نارسایی مغز استخوان به علل مختلف، اختلال در تولید اریتروپویتین در نارسایی کلیه یا بیماریهای عفونی و التهابی مزمن کم کاری تیروئید یا سوء تغذیه پروتئینی شدید اشاره کرد.
اختلال در بلوغ گلبولهای قرمز خون تحت تأثیر فقر 3 ماده مغذی آهن، اسید فولیک و ویتامین B12 در بدن است.
کمخونی در بزرگسالان به علت عدم توانایی حمل اکسیژن مورد نیاز بافتها است که ارگانهای بدن انرژی در سلولهای عضلانی آنها مختل میشود و ظرفیت کاری و توان فکری آنها کاهش چشمگیری پیدا میکند.