۷ درمان خانگی برای خلاصی از شر ویروس آنفولانزا

آنفولانزا که یک نوع عفونت ویروسی است، عمدتا به سیستم تنفسی (بینی، سینوس ها، گلو و ریه‌ها) حمله می‌کند. این بیماری ممکن است تا دو الی سه هفته به طول انجامد. باید توجه داشت که آنفلوانزا می‌تواند بسیار خطرناک باشد به ویژه برای کودکان، افراد مسن و کسانی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند. البته افرادی که مبتلا به بیماری‌های مزمن هستند، نیز در معرض خطر قرار دارند. شاید یکی از آسان‌ترین راه‌ها برای مقابله با آنفولانزا استفاده از واکسن آنفولانزا است، اما روش‌هایی دیگر نیز وجود دارد که با پیروی از آن بتوان، از مشکلاتی که ممکن است این بیماری برای بدن به وجود آورد در امان ماند؛ و زودتر بستر بیماری را ترک کرد. در ادامه این مطلب شما را با درمان‌های خانگی برای رهایی از شر آنفولانزا آشنا می‌کنیم.

 
 
۷ درمان خانگی برای خلاصی از شر ویروس آنفلوانزا
 
 

شناسایی علائم آنفلوانزا
 
قبل از درمان هر گونه بیماری اول باید از ماهیت آن باخبر بود؛ به طور مثال برخی، از سرماخوردگی‌ها به نحوی است که انسان فکر می‌کند به آنفلوانزا دچار شده است. در گام اول برای مبارزه با این بیماری اول باید آن را به خوبی شناسایی کرد. آنفولانزا علائمی شبیه به سرما خوردگی دارد، اما کسی که به این بیماری دچار شود به مراتب با مشکلات و علائم بسیار شدیدتری روبه‌رو خواهد شد. علاوه بر این آنفولانزا ممکن است، دو الی سه هفته به طول انجامد که چنین زمانی در سرماخوردی کمتر از یک هفته است. از جمله علائم مشهود و معروف بیماری آنفولانزا عبارتند از: سرفه‌های بسیار شدید، گلو درد و خستگی زیاد، داشتن تب بالای ۳۸ درجه سانتی گراد، سردرد به همراه درد بدن، آلوده شدن بینی به خاطر ترشح مخاط زیاد، خستگی و ضعف به همراه عرق زیاد، تنگی نفس، از دست دادن اشتها، داشتن حالت تهوع، استفراغ و اسهال که مورد اسهال در کودکان بیشتر شایع است.

از آنجایی که علائم سرما خوردگی و آنفولانزا بسیار شبیه به هم است، این امر ممکن است؛ درشناسایی بیماری افراد را به اشتباه بیاندازد. از یاد نبرید که علائم سرماخوردگی معمولا از الگو‌های قابل پیش بینی تبعیت می‌کنند و پس از آن که به اوج خود می‌رسند، خیلی زود علائم آن محو می‌شوند. علائم سرماخوردگی عبارتند از: سرفه خفیف، درجه حرارت پایین بدن، که اغلب بدون تب است، داشتن درد خفیف در بدن و سر، آلوده شدن بینی به خاطر ترشح زیاد مخاط، احساس خارش در ناحیه گلو، عطسه کردن، اشک آلود شدن چشم‌ها، احساس ضعف و خستگی خفیف می‌تواند از علائم بارز سرماخوردگی باشد که معمولا کمتر از یک هفته به طول می‌انجامد.
 

 

تشخیص آنفلوانزا معمولی با آنفلوانزای معده


آنچه که به طور عامیانه آنفولانزای معده نامیده می‌شود، در واقع آنفولانزا نیست، بلکه نوعی گاستروانتریت ویروسی است. آنفولانزای معمولی، دستگاه تنفسی را مورد حمله قرار می‌دهد و این در حالی است که آنفولانزای معده، روده‌ها و معده شخص مبتلا را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. علائم معمولی گاستروانتریت ویروسی عبارتند از: اسهال آبدار، احساس پف کردن، گرفتگی شکم به همراه درد زیاد، تهوع و استفراغ و بدن درد و سردرد که گه گاه به سراغ شخص بیمار می‌آید. علائم گاستروانتریت ویروسی معمولا تنها یک یا دو روز طول می‌کشد، اما گا‌ها می‌تواند تا ۱۰ روز به طول انجامد.
 
۷ درمان خانگی برای خلاصی از شر ویروس آنفولانزا
 

اگر کودک شما دچار علائم زیر هستند حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید

تنگی نفس و یا به زور نفس زدن، درد یا فشار در ناحیه قفسه سینه، استفراغ شدید و مداوم، تشنج، زرد شدن پوست بدن به همراه کبود شدن لب‌ها از علائم آنفولانزاست. از یاد نبرید که آنفولانزا می‌تواند به شدت باعث کاهش آب بدن شود. از این رو شما باید با نشانه‌های کم آبی همچون؛ خشک شدن غشا‌های مخاطی، احساس بی حالی، کاهش ادار و یا وجود ادار بسیار تیره و همچنین سر درد شدید و گلو درد که می‌تواند از علائم کم آبی در بدن آشنایی کافی داشته باشید.
 
ب

درمان آنفلوانزا با درمان‌های طبیعی
 

استراحت کردن کافی

همان طور که می‌دانید در هنگامی که با بیماری روبرو می‌شوید، یکی از گزینه‌ها استراحت کردن است؛ چرا که بدن در چنین حالتی بهتر می‌تواند به مبارزه با انواع بیماری‌ها بپردازد. اگر دانش آموزی به آنفولانزا مبتلا شود، بهتر است با افراد کمتری روبرو شود. از آنجایی که این بیماری مسری است، بهتر است؛ والدین اجازه ندهند تا فرزند بیمارشان وارد محیط شلوغ مدرسه شوند. کسانی که مبتلا به آنفولانزا هستند، بهتر است از تعداد بالش‌های بیشتری برای استراحت استفاده کنند تا راحت‌تر بتوانند در یک محیط آرام به استراحت بپردازند.
 
 ۷ درمان خانگی برای خلاصی از شر ویروس آنفولانزا
 

تامین آب کافی برای بدن

وقتی شخصی دچار آنفولانزا می‌شود، معمولا تب نیز می‌کند. در چنین شرایط بدن آب زیادی را از دست می‌دهد. بنابراین بسیار مهم است که مایعات بیشتری به شخص بیمار رسانده شود تا برای مبارزه با بیماری دچار مشکلات بیشتری نشود. نوشیدن مایعات گرم به همراه آب لیمو بسیار توصیه می‌شود، چرا که مایعات گرم باعث تسکین درد گلو می‌شوند. در چنین شرایطی سینوس‌ها بهتر می‌توانند به پاک سازی خود بپردازند. به هیچ عنوان افراد مبتلا به آنفولانزا نباید از نوشیدنی‌هایی همچون نوشابه‌ها قندی و کافئین دار استفاده کنند. سعی کنید در چنین شرایطی از مایعاتی استفاده کنید که دارای مواد مغذی و معدنی بیشتری هستند.

با توجه به اینکه کم اشتهایی و احساس تهوع در بیماران آنفولانزا امری رایج است، بهتر است این نوع افراد سوپ مصرف کنند تا علاوه بر اینکه مایعات گرم به اندازه کافی به آن‌ها برسد، با این روش مواد مغذی بیشتری وارد بدن خود کنند. علاوه بر این خوردن سوپ مشکل خاصی برای معده به وجود نمی‌آورد. مطالعات در این زمینه نشان داده است که سوپ مرغ واقعا می‌تواند باعث کاهش التهاب در دستگاه تنفسی شما شود، بنابراین توصیه می‌شود، افراد بیمار بیشتر از حالت معمولی سوپ مصرف کنند تا مراحل بهبودی‌شان سرعت بیشتری به خود بگیرد. از یاد نبرید خوردن سوپ می‌تواند یک روش بسیار عالی برای جبران آب از دست رفته بدن باشد.
 

 

 

استفاده از مکمل‌های ویتامین C
 
ویتامین C برای حمایت از سلامت سیستم ایمنی بدن بسیار مهم و ضروری است. مطالعات نشان می‌دهد که ویتامین C. می‌تواند به کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند. برای بهره مندی بیشتر از ویتامین C. به محض اینکه با علائم آنفولانزا روبه‌رو شدید، سعی کنید در شش ساعت اول در هر ساعت ۱۰۰۰ میلی گرم ویتامین C. مصرف کنید. سپس در هر روز سه بار از ویتامین C. ۱۰۰۰ میلی گرمی استفاده کنید. اگر احساس می‌کنید، بعد از چند روز وضع‌تان بهتر شده است، مصرف زیاد آن را کنار بگذارید. درست است که مسمومیت ناشی از مصرف ویتامین C. نادر است، اما شاید این امر برای شما اتفاق بیفتد. به یاد داشته باشید که آب پرتقال یک منبع خوب ویتامین C. طبیعی است، اما نمی‌تواند مگادوز مورد نیاز بدن‌تان در را یک بازه زمانی کوتاه فراهم کند. اگر کودکتان به بیماری آنفولانزا دچار شد، قبل از خوراندن ویتامین C. به او حتما با پزشک متخصص مشورت داشته باشید.
 
 
 ۷ درمان خانگی برای خلاصی از شر ویروس آنفولانزا

پاک کردن مخاط بینی

در زمان سرما خوردگی و یا ابتلا به آنفولانزا بسیار مهم است که شما مخاط درون بینی را تخلیه کنید و از تجمع آن درون بینی جلوگیری کنید. این کار برای جلوگیری از آلوده شدن سینوس‌ها و گوش‌ها بسیار ضروری است. توجه داشته باشید، وقتی که می‌خواهید با استفاده از یک دستمال کاغذی بینی خود را تمیز کنید به هیچ عنوان آن را دوباره استفاده نکنید. دمیدن از راه بینی تقریبا بی‌خطر‌ترین و راحت‌ترین راه برای تمیز کردن مخاط بینی است. فقط توجه داشته باشید، این کار را در دستشویی انجام دهید تا بیماری با این روش در بین دیگران تکثیر نشود. چرا که این مخاط سرشار از انواع ویروس‌های آنفلوانزا و سرماخوردگی هستند.

استفاده از سدیم کلراید ۹ درصد در چنین شرایطی بسیار کار ساز است. فقط کافی است با استفاده از یک سرنگ محلول سدیم کلراید را درون سوراخ بینی اسپری کنید تا با این روش محیط داخلی بینی به خوبی پاک و تمیز شود. استفاده از بخار ساز نیز توصیه می‌شود، چرا که رطوبت حاصل از بخار آب می‌تواند مجاری بینی را باز کند و نفس کشیدن را راحت‌تر کند. در ضمن مخلوط مقداری نمک تصفیه شده درون آب جوش نیز می‌تواند محلول شستشوی خوبی باشد به شرط آنکه قبل از استفاده کمی صبر کنید تا محلول خنک شود. البته این روش را بیش از اندازه انجام ندهید، چرا که محلول نمکی می‌تواند به دیواره نازک داخلی بینی آسیب وارد کند.
 
 
 

استفاده از کیسه آب گرم

از آنجایی که استفاده از کیسه آب گرم باعث التیام درد‌ها می‌شود. به کارگیری از این روش برای بیماران مبتلا به آنفولانزا می‌تواند باعث کاهش درد بدن‌شان شود. اگر کیسه آب گرم ندارید، استفاده از یک بطری نیز می‌تواند اثرگذار باشد. در چنین شرایطی از بسته بودن درب آن مطمئن شوید، سپس بطری آب گرم را روی سینه و یا به پشت خود قرار دهید تا گرمای آن باعث کاهش دردتان شود. قبل از استفاده کردن از کیسه آبگرم و یا هر چیز که می‌تواند گرما را به بدن‌تان منتقل کند، مطمئن شوید که به پوست‌تان آسیبی وارد نمی‌شود.
 
۷ درمان خانگی برای خلاصی از شر ویروس آنفولانزا
 
 
استفاده از بخور اکالیپتوس

درمان با استفاده از بخار اکالیپتوس می‌تواند باعث کاهش گرفتگی بینی و حتی سرفه شود. برای این کار کافی است ۵ الی ۱۰ قطره از عصاره و یا روغن اکالیپتوس را درون یک ظرف محتوی آب جوش بریزید و اجازه دهید تا قطرات اکالیپتوس یک دقیقه در آن جوش بخورند و سپس با احتیاط ظرف آب جوش را روی زمین گذاشته و با استفاده از یک حوله صورت خود را روی آن بگیرد و چند دقیقه‌ای با بینی زیر آن نفس بکشید. این کار علاوه بر مزایای درمانی که دارید، می‌تواند شدت سرفه و گرفتگی بینی را کم کند. همچنین این کار سینوس‌های شما را نیز فعالتر می‌کند. در استفاده از این روش سعی کنید، فاصله صورت‌تان تا آب جوش را در نظر داشته باشید تا بخار آب باعث سوختگی پوست‌تان نشود. البته اگر کودک در خانه دارید، مراقبت‌های ویژه را حتما لحاظ کنید تا دچار آسیب دیدگی از ناحیه آب جوش نشوید. سعی کنید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زیر حوله نفس بکشید تا مجاری تنفسی‌تان به خوبی باز شود.
 
 
 

استفاده از یک پارچه سرد برای کاهش تب بدن

شما می‌توانید با استفاده از یک پارچه خنک و مرطوب دمای تب بدن‌تان را کاهش دهید. از یاد نبرید که اگر دمای بدن بیش از اندازه بالا برود می‌تواند صدمات جبران ناپذیری بر آن وارد کند. همواره سعی کنید، دمای بدن‌تان را در کنترل داشته باشید تا کمتر آسیب ببینید. گذاشتن یک پارچه مرطوب و سرد روی پیشانی و چشم‌ها می‌تواند تا حدودی تب شما را پایین بیاورد و از التهابات داخلی که بر اثر تب به وجود می‌آید، بکاهد. وقتی احساس کردید که پارچه شما گرم شده است، آن را با آب خنک سرد کنید و مراحل بالا را دوباره تکرار کنید تا دمای بدن به حد نرمال خود برسد.

منبع : https://www.fardanews.com/fa/news/780676/۷-

TOP