انتخاب و كاشت نهال

 

1- مدت زيادي از زمان خروج آن از خاك نگذشته باشد.

2- ريشه هاي اصلي و فرعي آن آسيب زيادي نديده باشد.

3-پوست ساقه اصلي صدمه نديده و سالم باشد.

4- درخت در خواب باشد و جوانه هاي آن باز نشده باشند و نهال جوان باشد.

 

نحوه آماده سازي:

 الف ) مقدار 4 قاشق غذاخوري ( حدودا"  40 گرم ) قارچكش  ( كاپتان  يا  بنوميل  يا مانكوزب  يا  تركيبات مس)

  ب)  خاك رس الك شده         دو  بيل 

  ج)  پهن پوسيده الك شده     دو  بيل

را در يك حلب 20 ليتري ريخته  با افزودن آب به آن بصورت دوغاب در آورده و هنگام كاشت ريشه ها را در آن فرو ميكنيم و سپس اقدام به كاشت   نهال     مي نما ييم.

 توجه : در صورت وجود كرم سفيد ريشه در خاك ، مي توانيم ديازينون پودري  و يا  سوين  ( 40 گرم  يا چهار قاشق )به محلول آماده فوق بيافزاييم.

شروع كاشت :

حدود  30 تا 50 سانتي متر چاله اي متناسب با قطر ريشه ها و پايه نهال در زمين حفر كنيم.

كود آلي ( پهن) را با خاك برداشته شده از چاله مخلوط كنيم و با احتياط و بدون آسيب زدن به ريشه ها و ساقه در چاله قرار ميدهيم .و با كف پا كمي فشار داده تا خاك دور ريشه و ساقه محكم بگيرد.

محل پيوند بايد 10 سانتي متر بالاتر از خاك قرار داشته باشد

بلافاصله پس از كاشت نهال آنرا آبياري كنيم تا آب به ريشه ها برسد.

معمولا"  نهالهاي كاشته شده در بهار برگهاي كوچكي ميدهند اين برگها اندوخته غذايي در ساقه ها تغذيه ميكنند و نشانه گرفتن ريشه ها نيستند. بنابراين  بهتر است مراقبت از نهال را ادامه دهيم تا رشه ها به اندازه كافي رشد و نمو كنند.

عمده ترين خطر براي نهالهاي يكساله ، خطر كم آبي بويژه در فصل تابستان است در اين فصل حداقل  10 روز يك بار نهالها را بايستي آبياري كنيم.

توصيه : در صورت امكان براي جلوگيري از شيوع و سرايت عوامل بيماريزاي ريشه و طوقه درختان ميوه بخصوص در ارقام حساس به اين بيماريها نهر آبياري را در هنگام احداث باغ به شكل زير در بياوريدمزيت اين روش در اين است كه آب آلوده به عوامل بيماريزا درختان ديگر را تهديد نميكند .

TOP