همه چیز درباره وضعیت نفت خام در جهان

مرکز مطالعات استراتژیک و بین الملل (CSIS) در گزارشی به بررسی وضعیت، تولید و مصرف نفت خام در جهان پرداخته است.

در این گزارش آمده است که نفت خام،  به عنوان یک سوخت فسیلی، بزرگترین منبع انرژی مصرفی در جهان است و حدود 31 درصد تقاضای انرژی اولیه جهان در سال 2012 را تأمین کرده است.

نفت خام به خودی خود کاربرد محدودی دارد، این ماده پیش از آنکه بتوان از آن استفاده کرد باید پالایش شود. پالایش نفت خام به تولید محصولات متعددی می انجامد، از جمله بنزین، دیزل، گازوئیل، سوخت هواپیما و آسفالت و محصولات متعدد دیگر. به علت اهمیت نفت خام از آنجا که یکی از مواد اولیه فرآیندهای صنعتی است و سوخت اصلی حمل و نقل در جهان است، ماده ای بسیار مهم برای اقتصاد جهانی است. رابطه طولانی مدت و قدیمی قیمت نفت و اقتصاد – که شامل تأثیر علی تغییر قیمت نفت بر تغییرات در تولید ناخالص ملی است – یکی از موضوعات مورد بررسی آکادمیک است، اما با این وجود شکی وجود ندارد که نفت بر رشد اقتصادی، میزان مصرف، درآمد و تورم اثر داشته و از آن ها تأثیر می پذیرد.

نفت خام یک اصطلاح پایه برای مجموعه ای از هیدروکربن ها با مختصات گوناگون است؛ هزاران نوع از نفت خام وجود دارد که در سرتاسر جهان فروخته می شود. نفت زمانی که تولید می شود براساس کیفیت آن طبقه بندی و قیمت گذاری می شود. این طبقه بندی ها براساس غلظت آن (که از سنگین تا سبک متفاوت است) و میزان سولفور (که از شیرین تا شور متفاوت است) تعیین می شود. نفت خام سبک تر و شیرین تر نسبت به نفت خام سنگین تر و دارای سولفور بیشر، با قیمت بالاتری فروخته می شود، زیرا در حالت کلی فرآیندهای کمتری برای تبدیل آن به محصولات پالایش شده مورد نیاز است.

تفاوت کیفیت نفت خام وابسته به شرایط زمین شناختی است که در آن تولید شده است؛ نفت خام حاصل از نیجریه ممکن است متفاوت از نفت خام تولید شده در کانادا باشد. از آنجا که کیفیت نفت خام بسیار متفاوت است، خریداران از برخی نفت خام های مبنا به عنوان مرجع کیفیت استفاده می کنند تا بتوانند دیگر نفت های خام های غیرمرجع را قیمت گذاری کنند. از جمله نفت خام مرجع که مبنای مقایسه در سطح منطقه ای است می توان به نفت برنت، وست تگزاس اینترمدییت، اورال و نفت خام سبک بونی اشاره کرد.

TOP