خواص و مضرات ماءالشعیر

خواص و مضرات ماءالشعیر را در این مطلب به طور دسته بندی شده می خوانید.ماءالشعیر، نوشیدنی تولیدشده از مالت، رازک، آب آشامیدنی و گاهی مخمر است استفاده می کنند. جوها بعد از بوجاری و شست وشو، به مرحله جوانه زنی برده می شوند و پس از جوانه زنی مطلوب، جوی جوانه زده را برای تولید مالت به مرحله کوره گذاری منتقل می کنند.

مالت پس از طی 3 مرحله خیساندن، جوانه زنی و کوره گذاری به دست می آید. هدف از مالت سازی، فعال کردن برخی از آنزیم های موجود در جوی مورد استفاده، برای تولید ترکیب هایی همچون پپتیدهای کوچک، اسیدهای آمینه آزاد و قندهای قابل تخمیر (نظیر قند مالتوز) است.

در این مرحله از تولید ماءالشعیر، علاوه بر ترکیبات یادشده، ویتامین های ب1، ب2و ب5 هم تولید می شوند. سپس مالت را خیس و آسیاب می کنند و به آن رازک و شکر می افزایند و برای جلوگیری از تخمیر توسط مخمرهای وحشی، محصول را تحت شوک حرارتی قرار می دهند و با آب گازدار مخلوط می کنند و پس از فیلتر و پر کردن، فرآیند حرارتی را به انجام می رسانند.

 
 مواد سازنده ماالشعیر از لخته شدن خون تا حد بالایی بدن را مقاوم می کنند.
نوشیدن  ماالشعیر می تواند از دیابت جلوگیری کند.
 ماالشعیر استحکام استخوان ها بیشتر و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
بعضی از ویتامین های  ماالشعیر از پوست محافظت کرده و برای سلامت آن مفید می باشند. ماالشعیر پوست شما را شفاف و قابل انعطاف تر می کند.
مواد  ماالشعیر کمک می کنند که تشنگی شما بهتر و سریعتر از نوشیدن آب رفع شود.
ماالشعیر حاوی مالت جو، گلوکز، ویتامین های گروه B، ویتامین C، اسیدهای آمینه و آب کربوناته است.
رشد بدن به خصوص سلول های مغزی در کودکان با نوشیدن ماء الشعیر تسریع می باید. 
دفع رسوبات کلیه و جلو گیری از تشکیل سنگ های کلیوی و ادراری، ضد عفونی کردن روده، افزایش شیردهی در مادران از فواید عالی ماءالشعیر است.
فع خستگی اعصاب، کمک به دفع سنگ های کلیوی در صورت عدم مصرف افراطی و جلوگیری از تشکیل این سنگ ها در صورت مصرف متناسب از دیگر خواص آن است.همچنین ماءالشعیر در تامین آب و الکترولیت های بدن نوشیدنی مناسبی است. جو یکی از غلات است که از قدیم به عنوان منبع تامین غذای بشر مطرح بوده است و خود نیز دارای اکثر مواد مغذی موجود در غلات است. البته امروزه گندم جای او را گرفته، زیرا در نانوایی استفاده از آن رایج تر است.
 
خواص ماءالشعیر

 

 
 
 تقویت مو با ماءالشعیر هر نوع مویی احتیاج به تقویت دارد و برای آنکه بهترین وضعیت را به خود بگیرد و خوش حالت و در عین حال نرم و لطیف باشد باید به آن رسیدگی شود. یک شیشه ماءالشعیر را باز کرده و در هوای آزاد بگذارید تا طعم آن عوض شود و به عبارت دیگر گاز آن خارج شود، پس از آنکه موهای خود را شامپو زدید و با آب بطور کامل شستید و خشک کردید موهای خود را با مایع فوق بشویید و ماساژ دهید. اکنون سر خود را با پارچه و یا حوله ببندید .  
 
مضررات مصرف ماءالشعیر
بسیاری از افراد تصور می کنند که ماءالشعیر نوشیدنی مغذی است که نه چاق می کند و نه مضرات نوشابه را دارد بنابراین در هر وعده، بدون هیچ محدودیتی آن را نوشیده و پس از مدتی دچار مشکلات متعددی می شوند. در حقیقت ماءالشعیر، نوشیدنی است که از جو تهیه می شود. درست زمانی که جو جوانه می زند آن را خشک و بعد عصاره گیری می کنند. عصاره به دست آمده از جوانه که اصطلاحاً به آن مالت می گویند را ماءالشعیر می نامند. ماءالشعیر کلمه ای عربی به معنی آب جو است.
زیاده روی در مصرف ماالشعیر ، بعلت داشتن قند و گازCo2 برای سلامتی مضرّ است، زیرا قند و اسید موجود در آن باعث پوسیدگی دندان ها می شود. قند هم باعث ایجاد کالری اضافی و چاقی می شود. 
مصرف نوشابه های گازدار برای افرادی که مشکلات معده دارند ضرر دارد زیرا گاز موجود در نوشابه CO2 است که بصورت محلول به حالت اسید کربنیک است.برای کسانی که معده های حساسی دارند ورود این اسید در معده( اگر چه ضعیف است)، میزان اسیدیته ی معده را بالا می برد و دو اثر دارد:در ابتدا ممکن است فرد دچار التهاب ها یا زخم های گوارشی شود. در بخش بعدی پس از مدتی به دلیل هضم سریعتر غذا به کمک این اسید اضافی معده تنبل شده و در صورت نخوردن نوشابه براحتی نمی تواند غذا را هضم کند. 
 مصرف آن زیاده روی کرد. به هر حال در ماءالشعیر هم شکر و گازکربنیک به اندازه موجود در نوشابه وجود دارد و اثر چاق کنندگی و بروز پوکی استخوان آن متفاوت نیست.تنها مزیت ماءالشعیر نسبت به نوشابه در املاح و ویتامین هایی است که از جو دریافت می شود و تا حدی از نوشابه بهتر به نظر می رسد اما زیاده روی در خوردن آن نیز می تواند همانند زیاده روی در مصرف نوشابه مشکل ساز باشد.
TOP