در این بیماری ذرات درشت و بزرگ چربی در سلولهای کبد رسوب میکنند و به این ترتیب موجب بروز اختلالهایی در عملکرد کبد و ابتلا به بیماریهای مزمن کبد میشود که از میان آنها میتوان به استعداد ابتلا به عفونتها، خونریزیهای دستگاه گوارش و اختلال در سطح هوشیاری اشاره کرد.
به گفته درمانگران، افراد چاق و دچار اضافهوزن که کمترین میزان تحرک را دارند اصلیترین گروهها برای ابتلا به بیماری کبد چرب هستند؛ اما در کنار این گروه، گروههای دیگری هم وجود دارند که بیشترین آمادگی را برای ابتلا به این بیماری دارند. اینها کسانی هستند که مصرف موارد زیر در آنها بالاست:
1- غذاهای چرب و فستفودها
مصرف بیاندازهی غذاهای چرب و گنجاندن انواع فستفودها و غذاهای آماده در برنامه و رژیم اعضای خانواده این روزها به عنوان یکی از شایعترین دلایل ابتلا به بیماری کبد چرب گزارش شده که ابتلا به آن در میان افراد کم تحرک و چاق در مقایسه با دیگر مردم بیشتر است.
2- مصرف زیاد ویتامین A
مصرف بیرویه و بیقاعده ویتامین A نیز میتواند یک عامل محرک برای ابتلا به بیماری کبد چرب باشد که در نهایت فرد را با خطر رسوب چربی در بافتهای کبد و اختلال در عملکرد این عضو رو به رو کند.
3- مصرف زیاد کربوهیدراتها
متخصصان تغذیه در آمریکا تاکید کردند که کاهش کربوهیدرات موجود در رژیم غذایی روشی سریعتر برای کاهش چربی کبدی است. دکتر جفری برونینگ استادیار طب داخلی در دانشگاه تگزاس گفت: کاهش میزان کربوهیدرات موجود در رژیم غذایی روزانه برای پایین آوردن مقدار چربی کبدی خیلی موثرتر از کاهش مصرف کالری است. در یک تحقیق که بر روی 18 شرکتکننده صورت گرفته است همگی به بیماری کبد چرب غیر الکلی مبتلا بودند. از این شرکتکنندگان در گروههای مختلف خواسته شد که مدت 14 روز مقدار کربوهیدرات یا مقدار کالری را در رژیم غذایی روزانه خود کاهش دهند. پس از دو هفته متخصصان با استفاده از تکنیکهای پیشرفته تصویربرداری متوجه شدند که مقدار چربی کبدی در گروهی که کمتر کربوهیدرات مصرف کرده بودند به میزان خیلی بیشتری کاهش پیدا کرد.
4- سردیجات طب سنتی
کبد بزرگترین پالایشگاه بدن و به طور طبیعی دارای مزاج گرم و تر است، سرد شدن کبد در اثر عوامل مختلف میتواند توانایی کبد برای تحلیل و متابولیزه کردن چربیها را کم کند و یا موجب انباشتگی چربی در بافت کبد و پیدایش کبد چرب شود. مصرف ترشیها و خوراکیهای سرد موجب سرد شدن کبد میشود و کسانی که به طور مادرزادی دارای مزاج سرد هستند باید در مصرف این خوراکیها احتیاط بیشتری داشته باشند. مصرف سرکه، آبغوره، سایر ترشیهای خانگی و خوراکیهای سرد نظیر ماست، دوغ ترش، خیار، کدو و غیره همچنین نوشیدن مایعات سرد نیز به تدریج موجب سرد شدن کبد میشود.
اگر به اضافهوزن مبتلایید، اگر کم تحرک هستید و احتمال ابتلا به کبد چرب را دور نمیبینید به شما پیشنهاد میکنیم از مصرف غذاهایی مانند غذاهای فریز شده
و یخ زده، ترشیجات، ماست پرچرب، سس، نمک زیاد، غذاهای فستفود، انواع شیرینیها، پیتزا، انواع سرخ کردنیها مانند سیرداغ، پیاز داغ، چیپس، پفک،
غذاهای چرب و نوشابههای گازدار پرهیز کنید
در واقع با سرد شدن کبد مقدار تولید صفرا کم و غلیظ تر میشود که به دنبال آن مقدار ترشح صفرا نیز کاهش پیدا میکند. این صفرای غلیظ به کندی در مجاری صفراوی حرکت میکند و به دنبال آن، انسداد نسبی در این مجاری رخ میدهد که در این مرحله در سونوگرافی کیسه صفرا ممکن است «لجن صفراوی» گزارش شود که خود مقدمه ایجاد سنگهای صفراوی است. انسداد در مسیر ریزش صفرا به روده از عواملی است که موجب هضم ناقص چربیها میشود و در این مرحله هضم ناقص چربیها سرانجام به کبد چرب منجر میشود. یبوست ناشی از این کاهش تولید و ترشح صفرا نیز در زمرهی عاملی است که در پیدایش کبد چرب دخیل است.
در نهایت این که:
اگر به اضافهوزن مبتلایید، اگر کم تحرک هستید و احتمال ابتلا به کبد چرب را دور نمیبینید به شما پیشنهاد میکنیم از مصرف غذاهایی مانند غذاهای فریز شده و یخ زده، ترشیجات، ماست پرچرب، سس، نمک زیاد، غذاهای فستفود، انواع شیرینیها، پیتزا، انواع سرخ کردنیها مانند سیرداغ، پیاز داغ، چیپس، پفک، غذاهای چرب و نوشابههای گازدار پرهیز کنید و تا میتوانید به جای آنها از میوههای تازه، سبزیجات مختلف و غذاهای سالم و طبیعی استفاده کنید. رعایت این رژیم در تمامی دورههای سنی به پیشگیری از ابتلا به کبد چرب و دیگر بیماریهای کبد کمک میکند.