خواص قارچ در درمان بیماری ها و ارزش غذایی شگفت آور آن

قارچ یکی از مواد غذایی شناخته شده در سراسر جهان است که به عنوان سبزیجات در طبخ بسیاری از غذاها کاربرد دارد. با این وجود از نظر تخصصی قارچ در دسته گیاهان قرار می گیرد. قارچ سرشار از مواد مغذی است که هریک از آن ها به حفظ سلامت بدن کمک می کنند. اگرچه تصور می شود این سبزی بی رنگ فاقد ارزش غذایی باشد, اما قارچ حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مهمی است که برای سلامتی بدن ضروری می باشند.کاهش خطر ابتلا به چاقی و به طور کلی مرگ و میر, کاهش ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی, ارتقاء سطح سلامتی, افزایش سطح انرژی و کاهش وزن از جمله خواص قارچ به شمار می رود.

بررسی ها نشان داده است مصرف همه نوع میوه جات و سبزی جات مانند قارچ به طور منظم و برای مدت طولانی خطر ابتلا به بسیای از بیماری ها را به طور چشمگیری کاهش می دهد. قارچ یکی از مهمترین منابع فیبرهای خوراکی به شمار می رود. مطالعات نشان داده است رژیم غذایی حاوی سطح بالایی از فیبر می تواند قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع یک به طور چشمگیری کاهش دهد. این در حالی است که چنین رژیم های غذایی موجب بهبود قند خون، چربی و سطح انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم می شوند. یک فنجان قارچ کباب شده و یا سرخ شده هریک حاوی سه گرم فیبر می باشند. بنابراین یکی از مهمترین خواص قارچ پیشگیری و درمان بیماری دیابت می باشد.

ارزش غذایی قارچ

پیشگیری از سرطان, حفظ سلامت قلب و تقویت سیستم ایمنی بدن از ذیگر خواص قارچ برای سلامتی می باشند. همچنین مصرف قارچ برای سلامتی استخوان ها بسیار مفید است. در ادامه با خواص درمانی قارچ و ارزش غذایی آن بیشتر آشنا می شویم.

خواص قارچ برای زنان باردار

 

یکی از مفید ترین مواد غذایی برای زنان باردار, قارچ می باشد. مصرف قارچ مانند تخم کتان در طی بارداری, به رشد بهتر جنین درون رحم کمک می کند. قارچ سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی و فلزات کمیاب است که هر یک از آن ها مزایای ویژه ایی برای زنان باردار دارد. تنها قارچ هایی که زنان باردار و دیگر افراد باید از مصرف آن خودداری کنند, قارچ های خام, سمی و جادویی است. بنابراین در انتخاب قارچ سالم باید دقت بسیاری شود. برخی از خواص قارچ برای زنان باردار به شرح زیر است.

  • قارچ سرشار از ویتامین B است. ویتامین B در بدن به استفاده بهینه از انرژی مواد غذایی کمک می کند. ترویج سلامت پوست, بهبود عملکرد هضم و تشکیل عصب از دیگر خواص قارچ برای زنان باردار می باشد.
  • وجود سطح بالایی از ویتامین D در قارچ باعث شده است مصرف این سبزی در دوران بارداری حایز اهمیت باشد.
  • قارچ سرشار از پروتیئن هایی با کیفیت عالی است. این مسئله موجب رشد بهتر جنین در رحم می شود و به تشکیل توده های عضلانی او کمک می کند.
  • بدن زنان در طی بارداری به دلیل افزایش حجم خون به هموگلوبین بیشتری نیاز دارد. آهن یکی از اجزاء مهم هموگلوبین است و قارچ حاوی مقادیر خوبی از آهن می باشد.

فواید مهم قارچ برای لاغری

 

فیبرهای غذایی نقش مهمی در کنترل وزن ایفا می کنند. در واقع فیبرها به عنوان یک “عامل حجیم“ در دستگاه گوارش به شمار می روند. قارچ حاوی دو نوع از فیبرهای غذایی به نام بتا-گلوکان و کیتین در دیواره سلولی خود می باشد. این دو نوع ترکیب مانند سبزی جعفری موجب افزایش میل سیری و کاهش اشتها در فرد می شوند. این مسئله باعث موجب می شود فرد کالری کمتری دریافت کند. بنابراین یک از مهمترین خواص قارچ, کاهش وزن و لاغری است. به همین دلیل مصرف آن به افراد مبتلا به پرخوری که از اضافه وزن رنج می برند, توصیه می شود.

ارزش غذایی قارچ

به طور طبیعی مقدار سدیم, چربی, کلسترول و کالری در قارچ بسیار پایین است. وجود ترکیبات مهمی از جمله آنتی اکسیدان ها و فیبرهایی مانند کیتین و بتا-گلوکان در قارچ باعث شده این سبزی مانند کرفس از بدن در برابر بسیاری از بیماری ها محافظت کند. ارزش غذایی یک فنجان قارچ سفید خام که حدودا 70 گرم می شود, به شرح زیر است.

خواص قارچ

  • تامین 1 درصد از نیاز روزانه به کالری
  • تامین 4 درصد از نیاز روزانه به پروتئین ها و اسیدهای آمینه
  • تامین 3 درصد از نیاز روزانه به فیبرهای خوراکی
  • تامین 2 درصد از نیاز روزانه به ویتامین C
  • تامین 3 درصد از نیاز روزانه به ویتامین D
  • تامین 4 درصد از نیاز روزانه به تیامین
  • تامین 17 درصد از نیاز روزانه به ریبوفلاوین
  • تامین 13 درصد از نیاز روزانه به نیاسین
  • تامین 4 درصد از نیاز روزانه به ویتامین B6
  • تامین 3 درصد از نیاز روزانه به فولات
  • تامین 10 درصد از نیاز روزانه به Pantothenic Acid
  • تامین 2 درصد از نیاز روزانه به آهن
  • تامین 2 درصد از نیاز روزانه به منیزیم
  • تامین 6 درصد از نیاز روزانه به فسفر
  • تامین 6 درصد از نیاز روزانه به پتاسیم
  • تامین 2 درصد از نیاز روزانه به روی
  • تامین 11 درصد از نیاز روزانه به مس
  • تامین 2 درصد از نیاز روزانه به منگنز
  • تامین 9 درصد از نیاز روزانه به سلنیوم

خواص قارچ برای پوست و مو و زیبایی

اگرچه کمی جای تعجب دارد, اما مصرف قارچ در سلامت و زیبایی پوست و مو نیز تاثیر گذار است. در واقع قارچ سرشار از ویتامین D, سلنیوم و آنتی اکسیدان هایی است که از پوست در برابر بسیاری از بیماری ها محافظت می کنند. امروزه از قارچ در ساخت کرم های موضعی و سرم های پوستی بسیاری استفاده می شود. چرا که قارچ حاوی انتی اکسیدان های قوی است که برای سلامت پوست ضروری می باشند. ابرسانی پوست, درمان جوش و آکنه, روشن کننده طیبعی پوست, ضد پیری و به طور کلی محافظت از پوست از دیگر خواص قارچ برای پوست می باشد.

علاوه بر پوست, مو نیز از مزایای قارچ بهره مند می شود. فولیکول های مو برای حفظ سلامتی نیاز به مواد مغذی دارند. کمبود این مواد مغذی همراه با درمان های سخت شیمیایی, شیوه زندگی ناسالم و ابتلا طولانی مدت به برخی بیماری ها می توانند مشکلات زیادی برای مو به وجود آورد. وجود سطح بالایی از ویتامین D و مواد معدنی مانند سلنیوم و مس در قارچ باعث شده است این سبزی یکی از مواد مغذی مفید برای مو به شمار رود. پیشگیری از ریزش مو, تقویت مو, حفظ رنگدانه های مو, تحریک رشد مو و جلوگیری از شوره سر از جمله خواص قارچ برای مو هستند.

آیا مصرف قارچ به درمان سرطان کمک می کند؟

تحقیقات بسیاری نشان داده است مصرف قارچ در پیشگیری از ابتلا به بیماری های جدی مانند سرطان موثر است. برخی بررسی های انجام شده روی بیماران مبتلا به سرطان نشان داده است, بیمارانی که در رژیم غذایی خود از قارچ استفاده کرده اند, طول عمر آن ها نسبت به سایر بیماران سرطانی افزایش یافته است. همچنین برخی تحقیقات حاکی از ان است که مصرف قارچ همراه با مواد غذایی سرشار از ویتامین C مانند پرتقال می تواند تا 90 درصد به کاهش رشد سلول های سرطان مثانه کمک کند و آن ها را از بین ببرد. همچنین یکی از مهمترین خواص قارچ کمک به درمان سرطان ریه می باشد. این خاصیت قارچ ناشی از گانودریک اسید در آن است.

با توجه به مطالب بیان شده, قارچ حاوی مواد مغذی بسیاری است به همین دلیل مصرف آن به همه افراد در هر گروه سنی توصیه می شود. با وجود خواص قارچ, باید به مرغوبیت آن توجه بسیاری شود. چرا که مصرف قارچ های سمی می تواند برای بدن بسیار خطرناک باشد.

TOP