قند صرفاً در قندان نیست. قند در همه جا از سس کچاپ گرفته تا آب میوه ها نیز وجود دارد. متأسفانه زیاده روی در این ماده ی غذایی ضربات جبران ناپذیری به سلامتی می زند و از مغز گرفته تا کبدتان را به زحمت می اندازد. در این مطلب 18 دلیل خوب برای کاهش مصرف قند داریم. لطفاً با ما همراه باشید.
قند، مغز را زیر و رو می کند
مصرف قند زیاد به مغز آسیب می رساند. محققان به این نتیجه رسیده اند که زیاده روی در مصرف قند عملکرد مغز را با اشکال مواجه کرده و باعث کاهش تولید پروتئین های لازم برای حافظه است.
قند، قلب را به خطر می اندازد
فقط فرمانده مغز به خطر نمی افتد. بلکه با زیاده روی در مصرف قند، عاشق ترین عضو بدن نیز دچار مشکل می شود. نتایج پژوهش های اخیر نشان می دهد افرادی که قند زیادی مصرف می کنند خود را بیشتر در معرض سکته ی قلبی قرار می دهند. در نتیجه توصیه می کنیم برای داشتن قلبی سالم مصرف نوشیدنی های گازدار را کاهش دهید.
قند، چربی خون را بالا می برد
زیاده روی در مصرف قند احتمال افزایش چربی بد خون را بالا می برد. بدون شک به خوبی می دانید که داشتن کلسترول بالا به بیماری های قلبی منجر می شود.
قند، فشارخون را بالا می برد
چاقی مفرط یکی از نتایج اصلی مصرف بیش از اندازه ی قند است و این وضعیت نیز عاملی برای افزایش فشارخون می شود که برای سلامتی خطرآفرین است. در واقع زیاده روی در مصرف قند به طور کلی باعث آسیب به سیستم خونی بدن می شود.
انرژی افرادی که به طور مرتب
قندهای تصفیه شده مصرف می کنند رو به تحلیل رفته و کسل می شوند. در واقع فعالیت سلول های «اورکسین» یعنی همان سلول هایی که بدن را به فعالیت وا می دارند، با مصرف
قند زیاد دچار اشکال شده و کاهش می یابد
قند، افسرده تان می کند
درست است که مصرف قند و شیرینیجات در لحظات اول باعث سرخوشی می شوند اما زیاده روی در مصرف قند و افتادن در دام اعتیاد آن خطر بروز افسردگی را بالا می برد. در واقع نرسیدن گلوکز به بدن باعث می شود معتادین به قند افسرده و مضطرب شوند.
قند، چاق کننده است
مصرف بیش از اندازه ی قند و مواد قندی باعث رسیدن کالری بیهوده به بدن شده و در نهایت منجر به چاقی می شود. قندهای تصفیه شده تعادل سوخت و ساز بدن را برهم می زنند و باعث ایجاد چاقی در ناحیه ی شکم می شوند.
قند، اعتیادآور است
نتایج پژوهش های متعدد نشان داده است که زیاده روی در مصرف قند باعث ایجاد اعتیاد و وابستگی می شود و علائم عدم مصرف آن شبیه علائم افرادی است که مواد مخدر مصرف نکرده اند. شما همچنین می توانید تأثیر دوپامین را در کودکانی که بیش از اندازه آب نبات و شکلات و غیره مصرف می کنند ببینید.
قند، خطر آلزایمر را بالا می برد
مصرف مواد غذایی سرشار از قند باعث کاهش تولید ترکیبی می شود که به مغز کمک می کند خاطرات را به یاد بیاورد. به همین دلیل افرادی که در سوخت و ساز بدنشان گلوکز بیشتری تولید می شود بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر قرار می گیرند.
قند، پوست را خراب می کند
زیاده روی در مصرف قند و مواد قندی به پوست آسیب زده و با افزایش حساسیت آن نسبت به مضرات نور خورشید باعث پیری زودهنگام پوست می شود. یادتان باشد که امکان دارد جوش ها و آکنه ها به دلیل مصرف زیاد بیشتر شوند.
قند؛ دشمن دندان ها
قند دشمن شماره ی یک مینای دندان است. زیاده روی در مصرف شیرینیجات یا نوشیدنی های گازدار باعث تخریب لایه محافظ دندان ها می شود.
درست است که مصرف
قند و شیرینیجات در لحظات اول باعث سرخوشی می شوند اما زیاده روی در مصرف
قند و افتادن در دام اعتیاد آن خطر بروز
افسردگی را بالا می برد. در واقع نرسیدن گلوکز به بدن باعث می شود معتادین به
قند افسرده و مضطرب شوند
قند، مرض قند می آورد
نتایج پژوهش ها نشان می دهند مصرف روزانه یک تا دو نوشیدنی گازدار خطر ابتلا به دیابت نوع دو را چهار برابر می کند. به همین دلیل توصیه می کنیم دور این قبیل نوشیدنی ها و مواد قندی را خط قرمز بکشید و به جای آن از آب معدنی استفاده کنید.
قند، تنفس را با مشکل مواجه می کند
همه می دانیم که تنفس درست برای ادامه ی حیات انسان لازم و ضروری است. بهتر است بدانید که زیاده روی در مصرف قند باعث افزایش خطر آسم یا بیماری های قلبی عروقی می شود.
قند، کبدتان را به خطر می اندازد
محققان به نتایجی دست یافته اند که نشان می دهد زیاده روی در مصرف قندهای تصفیه شده باعث بروز کبد چرب غیرالکلی می شود. این بیماری کبدی به بیماری های قلبی عروقی افراد دیابتی مربوط می شود.
قند، باعث ایجاد بوی بدن دهان می شود
قند علاوه بر اینکه به سلامت دندان ها رحم نمی کند باعث ایجاد بوی بد دهان نیز می شود.