آبیاری درختان در زمستان با عنوان یخ آب زمستانه آفات درختان را از بین می‌برد.

 

محمودرضا خلیلی با بیان نحوه آبیاری در فصل زمستان با عنوان یخ‌آب زمستانه اظهار کرد: یکی از راه‌های مبارزه با آفات درختان انجام یخ‌آب زمستانه است. این اقدام زمانی تاثیرگذار است که باغدار با استفاده از شیوه آبیاری غرقابی و آن هم در مواقعی که سرمای هوا به زیر هفت درجه رسیده و یخبندان کامل باشد اقدام به آبیاری درختان کند.

وی بیان کرد: غرقاب کردن خاک درختان منجر به یخ زدن سطح خاک شده و مانع از تنفس کرم‌ها و آفات می‌شود.

این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه با بیان اینکه در انجام یخ‌آب زمستانه باید به منابع آبی منطقه نیز توجه داشت، افزود: استفاده از آب چاه‌های کشاورزی در فصل زمستان برای انجام یخ آب زمستانه با توجه به محدودیت منابع آبی به صلاح نیست.

وی با بیان اینکه انجام یخ‌آب زمستانه صرفا به منظور مبارزه با آفات درختان انجام شده و فایده دیگری ندارد، تصریح کرد: با توجه به محدودیت‌های منابع آبی می‌توان از روش‌های دیگری برای مبارزه با آفات استفاده کرد.

به گفته وی یخ آب زمستانه در مناطق پر آب کشور توصیه می‌شود تا باغدار با انجام این شیوه در فصل سرما و يخبندان، مبارزه با آفات و بيماري‌ها را در اولويت قرار دهد تا محصولات تولیدی ویژگی ارگانيک داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: باغداران مي‌توانند با استفاده نکردن از سموم شيميايي و استفاده از روش‌هاي مبارزه بيولوژيک و کودهاي آلي و زيستي به جاي کودهاي شيميايي، اين محصولات را به صورت سالم و ارگانيک توليد کنند.

خلیلی در ادامه با توصیه به کشاورزان در خصوص اقدامات پیشگیرانه به منظور مقابله با سرمازدگی احتمالی باغات گفت: با توجه به آغاز فصل گلدهی باغات میوه و احتمال خسارت سرمای بهاره همانند سال‌های قبل، باغداران برای جلوگیری از خسارت‌های بیشتر به باغات میوه باید نسبت به انجام برخی اقدامات زراعی و باغی برای کاهش میزان خسارات اقدام کنند.

وی ادامه داد: سرمای دیررس بهاره موجب آسیب دیدن جوانه‌های تازه بیدار شده درختان میوه می‌شود و در صورت دیررس بودن، این نوع سرما، حتی به میوهای تازه تشکیل شده نیز خسارت وارد می‌کند.

وی ایجاد دود در باغ را راهکاری برای مبارزه با سرمازدگی درختان دانست و افزود: کشاورزان می‌توانند در شب‌هایی که احتمال بروز سرما وجود دارد با سوزاندن کاه و مواد دیگر موجب ایجاد دود در هوای باز شوند.

به گفته خلیلی ذرات معلق در هوا هر چقدر بیشتر باشد انعکاس حرارت به سقف آسمان تقلیل می‌یابد زیرا تشعشع حرارت که با طول موج های بلند به طرف آسمان منعکس می‌شود توسط ذرات هوا جذب شده و دمای باغ را حفظ می‌کنند.

TOP